Skidåkning i Italien

Förra söndagen kom vi hem ifrån en veckas skidåkning i Italien. I år fick jag med mig Elin, Carro, Alex o carros föräldrar till Malé i Italien (dolomiterna) o hotel Rauzi med Marco o Paula som värdar. Ett otroligt mysigt o fantastiskt bra hotell. Servicen är super, maten otroligt god (halvpassion ingår) o nära ett skidsystem som är fantastiskt bra. På morgonen går skidshuttle till närmast liftstation Daolasa, som sen kan ta oss vidare till Marilleva, Folgarida, Groste och Madonna de campiglio. O vilken vecka vi fick, strålande sol alla sex skiddagarna, varmt o fint och ändå riktigt bra backar. Sista dagarna blev det lite sorbe åkning mot eftermiddagen, men det har ju sin tjusning det oxå! 

Vi hittade otroliga lunchställen, åkte i pisten där Ingmar Stenmark åkte när han fick Sverige att stå stilla, vi njöt av luncher utomhus o en o annan aperol o limone spritz i solstolarna. 
På torsdagen tog hotellets ägare Marco med oss, ett annat svenskt gäng o ett tyskt par till Passo de tonale en bit bort med åkning på 3000möh uppe i Paradisso. En privat guidning av systemet fick vi o sen lunch intill en sjö uppe bland bergen. Otroligt vackert. När vi kom hem igen till hotellet väntade lite smakprov av ostar och goa charkbitar som hotellet bjöd på, o med en aperol till i soffan var det inte helt fel. 
Fredagen åkte vi till Peio som oxå har högsta punkt vid 3000möh, o för att testa ett nytt ställe. Efter skidbacken tog Marco med oss på en shoppingrunda och skjutsade runt oss till en ost, chark o vinbutik för att vi skulle kunna få köpa med oss lite godsaker. Otrolig service. 
Vill man till ett väldigt prisvärt och mysigt hotell i alperna, få god mat och samtidigt få åka bra skidåkning kan jag verkligen rekommendera Hotell Rauzi i Malé. Fantastiskt ställe, o det finns en anledning till att det var fjärde gången jag kom tillbaka dit o att mina föräldrar återvänt 8-10 gånger! 😉
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)